Menyang kontèn

Wikisumber:Pendhapa

Saka Wikisumber

꧊꧊ꦱꦸꦒꦼꦁ​ꦫꦮꦸꦃ​ꦲꦶꦁ​ꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ
ꦏꦥꦸꦱ꧀ꦠꦏꦤ꧀ꦩꦂꦢꦶꦏ​ꦠꦸꦩꦿꦥ꧀ 2.326 ꦭꦪꦁ​ꦧꦱ​ꦗꦮ꧉

Sugeng rawuh ing Wikisumber
kapustakan mardika tumrap 2.326 layang basa Jawa

   Apa iku Wikisumber? ꦲꦥ​ꦲꦶꦏꦸ​​ꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ
ꦱꦼꦫꦠ꧀ꦢꦩꦂꦮꦸꦭꦤ꧀
Serat Damar Wulan kaca 36.

Wikisumber utawa Wikisource minangka kapustakan mardika kang ngemu manéka layang isi mardika (isi bebas). Wikisumber cumepak ing manéka basa kang salah sijiné basa Jawa. Mungguh basa Jawa, Wikisumber mligi madhahi layang-layang basa Jawa kang wis mardika utawa luwar hak ciptané. Saben layang ing kéné diklumpukaké para naralila. Wikisumber iki minangka salah siji proyèk saka Wikimedia Foundation, mula nunggal babon karo proyèk-proyèk liya kaya ta Wikipédia tuwin Wikisastra (Wiktionary).

​ꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂꦩꦶꦤꦁꦏ​ꦏꦥꦸꦱ꧀ꦠꦏꦤ꧀ꦩꦂꦢꦶꦏ​ꦏꦁ​ꦔꦼꦩꦸ​ꦩꦤꦺꦏ​ꦭꦪꦁ​ꦲꦶꦱꦶ​ꦩꦂꦢꦶꦏ꧉​ꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ​ꦕꦸꦩꦼꦥꦏ꧀ꦲꦶꦁ​ꦩꦤꦺꦏ​ꦧꦱ​ꦏꦁ​ꦱꦭꦃ​ꦱꦶꦗꦶꦤꦺ​ꦧꦱ​ꦗꦮ꧉​ꦩꦸꦁꦒꦸꦃ​ꦧꦱ​ꦗꦮ꧈​ꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ​ꦩ꧀ꦭꦶꦒꦶ​ꦩꦝꦃꦲꦶ​ꦭꦪꦁ​ꦭꦪꦁ​ꦧꦱ​ꦗꦮ​ꦏꦁ​ꦮꦶꦱ꧀ꦩꦂꦢꦶꦏ​ꦲꦸꦠꦮ​ꦭꦸꦮꦂ​ꦲꦏ꧀ꦕꦶꦥ꧀ꦠꦤꦺ꧉​ꦱꦧꦼꦤ꧀​ꦭꦪꦁ​ꦲꦶꦁ​ꦏꦺꦤꦺ​ꦢꦶꦏ꧀ꦭꦸꦩ꧀ꦥꦸꦏ꧀ꦏꦏꦺ​ꦥꦫ​ꦤꦫꦭꦶꦭ꧉​ꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ​ꦲꦶꦏꦶ​ꦩꦶꦤꦁꦏ​ꦱꦭꦃ​ꦱꦶꦗꦶ​ꦥꦿꦺꦴꦪꦺꦏ꧀ꦱꦏ​꧊ꦮꦶꦏꦶꦩꦺꦝꦶꦪꦃ​ꦥ꦳ꦺꦴꦤ꧀ꦢꦺꦱꦾꦲꦼꦤ꧀꧊ ​ꦩꦸꦭ​ꦤꦸꦁꦒꦭ꧀ꦧꦧꦺꦴꦤ꧀ꦏꦫꦺꦴ​ꦥꦿꦺꦴꦪꦺꦏ꧀ꦥꦿꦺꦴꦪꦺꦏ꧀ꦭꦶꦪ​ꦏꦪꦠ​ꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦝꦶꦪꦃꦠꦸꦮꦶꦤ꧀​ꦮꦶꦏꦶꦱꦱ꧀ꦠꦿ

   Tembayatan sasi iki ꦠꦼꦩ꧀ꦧꦪꦠ꧀ꦠꦤ꧀ꦱꦱꦶꦲꦶꦏꦶ

Sasi iki tembayatan niti waca Javanese Literature Since Independence ꦭꦶꦠꦼꦫꦠꦸꦂꦗꦮꦱꦮꦶꦱ꧀ꦱꦺꦏꦩꦂꦢꦶꦏꦤ꧀, sing nduwèni 429 kaca lan 103 bab.

Aksara Jawa ꦲꦏ꧀ꦱꦫꦗꦮ

Serat Sélarasa ꦱꦼꦫꦠ꧀ꦱꦺꦭꦫꦱ (1804), sing nduwèni 296 kaca.

   Sawatara layang anyar ꦱꦮꦠꦫ​ꦭꦪꦁ​ꦲꦚꦂ

Iki sawatara layang kang bisa kobesut supaya tumata tur kapénak yèn kawaca.

꧋ꦲꦶꦏꦶ​ꦱꦮꦠꦫ​ꦭꦪꦁ​ꦏꦁ​ꦧꦶꦱ​ꦏꦺꦴꦧꦼꦱꦸꦠ꧀ꦱꦸꦥꦪ​ꦠꦸꦩꦠ​ꦠꦸꦂ​ꦏꦥꦺꦤꦏꦾꦲꦺꦤ꧀ꦏꦮꦕ꧉

... Buku lawas

Wikipedia Wikipedia
Bauwarna utawa ènsiklopédhi
Wiktionary Wiktionary
Bausastra utawa kamus
Commons Commons
Gudhang multimédia
Meta-Wiki Meta-Wiki
Papan parepatan
Wikiquote Wikiquote
Pethikan
Wikispecies Wikispecies
Pratélan makluk urip
Wikiversity Wikiversity
Paguyuban pangajaran
Wikibooks Wikibooks
Layang lan buku pasinaon
Wikidata Wikidata
Gudhang data
Wikinews Wikinews
Pawarta
Wikivoyage Wikivoyage
Panuntun lelana
MediaWiki MediaWiki
Yasa piranti alus wiki