Wikisumber:Angkringan

Saka Wikisumber
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Angkringan​ ꧋ ꦮꦺꦝꦁꦔꦤ꧀
Sugeng rawuh ing Angkringan Wikisumber Jawa!

Angkringan Wikisumber Jawa minangka papan kanggo sapa baé kang arep takon utawa ngrembug samubarang prakara kang gayut karo Wikisumber basa Jawa. Mangga kowé bisa ngener pérangan kang arep kowé takokaké utawa rembug. Manawa kowé arep ngaturaké pangudarasa, uneg-uneg, panemu, lsp. bab Wikisumber Jawa, mangga kemawon. Ana déné kanggo rembugan bab prakara kang angèl banget, mangga sesambungan langsung marang panata Wikisumber. Kajaba iku, sawetara parembugan manggon ing mandhala aran Parembugan Indhèks lan Kaca.

꧋ꦱꦸꦒꦼꦁ​ꦫꦮꦸꦃ​ꦲꦶꦁ​ꦮꦺꦝꦁꦔꦤ꧀ꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ​ꦗꦮ​꧉
꧋ꦮꦺꦝꦁꦔꦤ꧀ꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ​ꦗꦮ​ꦩꦶꦤꦁ​ꦏ​ꦥꦥꦤ꧀ꦏꦁ​ꦒꦺꦴ​ꦱꦥ​ꦧꦲꦺꦏꦁ​ꦲꦉꦥ꧀ꦠꦏꦺꦴꦤ꧀ꦲꦸꦠꦮ​ꦔꦽꦩ꧀ꦧꦸꦒ꧀ꦱꦩꦸꦧꦫꦁ​ꦥꦿꦏꦫ​ꦏꦁ​ꦒꦪꦸꦠ꧀ꦏꦫꦺꦴ​ꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ​ꦧꦱ​ꦗꦮ꧉​ꦩꦁ​ꦒ​ꦏꦺꦴꦮꦺꦧꦶꦱ​ꦔꦼꦤꦼꦂ​ꦥꦺꦫꦁ​ꦔꦤ꧀ꦏꦁ​ꦲꦉꦥ꧀ꦏꦺꦴꦮꦺꦠꦏꦺꦴꦏ꧀ꦏꦏꦺꦲꦸꦠꦮ​ꦉꦩ꧀ꦧꦸꦒ꧀꧉​ꦩꦤꦮ​ꦏꦺꦴꦮꦺꦲꦉꦥ꧀ꦔꦠꦸꦂꦫꦏꦺꦥꦔꦸꦢꦫꦱ꧈​ꦲꦸꦤꦼꦒ꧀ꦲꦸꦤꦼꦒ꧀꧈​ꦥꦤꦼꦩꦸ꧈​ꦭꦤ꧀ꦱꦥꦤꦸꦁꦒꦭ꧀ꦭꦺꦧꦧ꧀ꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ​ꦗꦮ꧈​ꦩꦁ​ꦒ​ꦏꦼꦩꦮꦺꦴꦤ꧀꧉​ꦲꦤ​ꦢꦺꦤꦺꦏꦁ​ꦒꦺꦴ​ꦉꦩ꧀ꦧꦸꦒ꧀ꦒꦤ꧀ꦧꦧ꧀ꦥꦿꦏꦫ​ꦏꦁ​ꦲꦔꦺꦭ꧀ꦧꦔꦼꦠ꧀ ​ꦩꦁ​ꦒ​ꦱꦼꦱꦩ꧀ꦧꦸꦁ​ꦔꦤ꧀ꦭꦁ​ꦱꦸꦁ​ꦩꦫꦁꦥꦤꦠꦮꦶꦏꦶꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ​꧉​ꦏꦗꦧꦲꦶꦏꦸ꧈​ꦱꦮꦠꦫꦥꦉꦩ꧀ꦧꦸꦒ꧀ꦒꦤ꧀ꦩꦁꦒꦺꦴꦤ꧀ꦲꦶꦁꦩꦤ꧀ꦝꦭꦲꦫꦤ꧀​ꦥꦉꦩ꧀ꦧꦸꦒ꧀ꦒꦤ꧀ꦲꦶꦤ꧀ꦝꦺꦏ꧀​ꦭꦤ꧀​ꦏꦕ

Selamat datang di Warung Kopi Wikisumber bahasa Jawa!
Welcome to Javanese Wikisource's Village Pump!

Nyalon dadi panata (admin request)[besut]

Kula badhe nyalonaken dados panata ing Wikisumber mriki. Suwun. Bennylin (rembugan) 15 Fèbruari 2023 04.45 (UTC)Wangsuli[wangsuli]

Nggih, kula sarujuk menawi Njenengan daos panata ing Wikisumber mriki Thersetya2021 (rembugan) 20 Fèbruari 2023 12.06 (UTC)Wangsuli[wangsuli]

Voting[besut]

Dudutan[besut]

Sakathahing naraguna sarujuk Benny Lin dados panata lan piyambakipun sampun dipunangkat dados panata déning steward Méta. — Labdajiwa (rembugan) 1 Juni 2023 00.45 (UTC)Wangsuli[wangsuli]

Owahan ing transliterasi[besut]

Aku wis ngirimke owahan sing anyar. Pull request. Iki bakal mbenakne "kekutu" akeh, ing antarane:

  • wignyan/layar/cecak + pepet
  • cakra/pengkal + sandhangan swara
  • panyigeg + sandhangan r/y utawa panjingan w/l

Saliyane kuwi, ana tambahan-tambahan ing ngisor iki:

  • H dienggo 'tolong' ꦴ
  • Z dienggo 'sa kembang' ꦰ

Yen ana tambahan malih, mangga ditambahi ting mriki, menawi teksih enten kekutu sing durung tak benakne. Suwun.

Ping: mas @Empat Tilda: sing wis akeh mbiyantu nemokake kekutu. Bennylin (rembugan) 16 Fèbruari 2023 15.07 (UTC)Wangsuli[wangsuli]

wonten tambahan om, ten aksara nga, umpami digandheng kaliyan aksara lintunipun biasane mboten saget. Contohipun tembung nglèmpak dadosipun ꦁꦭ꧀ꦩ꧀ꦥꦏ꧀
ten mriki nga namung dados sandhangan cecak.
kalihan kula tambahi malih, aksara ra biasanipun kecampur kalihan cakra. dadu umpami kula nulis pun rabi dadosipun ꦥꦸꦤꦿꦧꦶ umpami diparingi spasi dadose malah medal pangkon. Empat Tilda (rembugan) 25 Fèbruari 2023 13.21 (UTC)Wangsuli[wangsuli]

​ Kekutu[besut]

Kompetisi Wikisumber 2023[besut]

Klik kanggo nggedhèkké gambar iki

Ngaturaken wilujeng dalu, Réncang Wiki!

Komunitas Wikimédia Ngayogyakarta badhé ngawontenaken swayambara Wikisumber 2023, yaiku nitiwaos lan nyerat saking buku-buku basa Jawa ingkang sampun cumawis ing Wikimédia Commons.

Swayambara badhé dipun wiwiti 6 Maret 2023 lan dipunpungkasi 20 Maret 2023.

Para Réncang ingkang saged ngempalaken biji paling kathah badhé pikantuk pigegel mirunggan.

Info jangkepipun saged dipun priksani ing bit.ly/wmid-wikisumber2023

Sumangga sami ndhaptar ing bit.ly/wmid-daftarwikisumber2023

Matur nuwun.

Panitia Swayambara - 2 Maret 2023 12.02 (UTC)

Aku kétoké bakal olèh juwara ing WikiPusaka. Iki aku isik olèh mèlu ta, Mas? Aku ora ngincer juwara 1–3, mung kapéngin ngregengaké pasanggiriné waé. — Labdajiwa (rembugan) 3 Maret 2023 12.15 (UTC)Wangsuli[wangsuli]
Miturut wangsulane WMID per dina iki, saged mas, amarga WikiTeroka isih keitung durung rampung, dadi pesertane WikiTeroka isih oleh entuk hadiah utama ing kompetisi iki. Semangat mas! Bennylin (rembugan) 3 Maret 2023 14.03 (UTC)Wangsuli[wangsuli]
Inggih, siap. Matur nuwun. — Labdajiwa (rembugan) 4 Maret 2023 03.45 (UTC)Wangsuli[wangsuli]
Per keputusan dina iki, sing pemenang WikiTeroka sing wis bar sakdherenge Kompetisi iki bar, boten saged olèh hadiah utama njih mas. Bennylin (rembugan) 6 Maret 2023 12.13 (UTC)Wangsuli[wangsuli]
Inggih, boten napa-napa. — Labdajiwa (rembugan) 6 Maret 2023 12.45 (UTC)Wangsuli[wangsuli]
Pranala asli tanpa panyekak URL:
Labdajiwa (rembugan) 4 Maret 2023 03.45 (UTC)Wangsuli[wangsuli]
Mas @Bennylin: log filter panyarta Kompetisi Wikisumber 2023 (Mirunggan:Filter penyalahgunaan/2) dinggé napa, nggih, Mas? Menawa péngin ngerti gunggung besutan utawa naraguna sing paling akèh mbesut ing kompetisi iki bisa njupuk datané ing Quarry kaya quarry:query/64445 (kompetisi taun kapungkur) utawa kaca sing paling akèh dibesut kaya ing quarry:query/64444. — Labdajiwa (rembugan) 6 Maret 2023 03.00 (UTC)Wangsuli[wangsuli]
matur nuwun mas. dingge pratelan pepak kaca sing dibesut, kangge cadangan, menawi ing WSContest tool enten masalah. Bennylin (rembugan) 6 Maret 2023 03.35 (UTC)Wangsuli[wangsuli]
Éalah. Labèl-é bisa diganti ra, Mas? Diganti dadi "Kompetisi Wikisumber 2023". Dakkira awakku kélangan setatus autoconfirmed users jalaran besutanku kalabèli "Owahan anyar". Nuwun. — Labdajiwa (rembugan) 6 Maret 2023 03.45 (UTC)Wangsuli[wangsuli]
Tengeré pun kula ganti. Matur nuwun. Bennylin (rembugan) 6 Maret 2023 06.29 (UTC)Wangsuli[wangsuli]

Kasil[besut]

Pratelan panitiwaca

Selamat siang, Kawan Wiki!

Kompetisi Wikisumber 2023 sudah terlaksana dengan baik dari tanggal 6–20 Maret 2023 dan diikuti oleh para peserta dengan penuh semangat.

Selamat kepada 10 besar pemenang yang berhasil mengumpulkan poin terbanyak. Segenap panitia mengucapkan banyak terima kasih atas partisipasi Kawan-kawan semua!

  1. WanaraLima 1687
  2. Kriita 1654
  3. Ships in the Starlight 1092
  4. Alicya- 1021
  5. Pijri Paijar 545
  6. Shinta Jasmen 528
  7. Masruroh Febriyanti 412
  8. Devi 4340 384
  9. Abdansykr26 369
  10. Diahasy 361

Sampai berjumpa di kompetisi berikutnya! Thersetya2021 (rembugan) 26 Maret 2023 08.31 (UTC)Wangsuli[wangsuli]

Proyèk digitalisasi karya-karya abasa Jawa[besut]

Nuwun sèwu. Aku bar nggawé katalog Wikisumber:Proyèk digitalisasi karya-karya abasa Jawa déning GLAM ID, WMID, lan Wikimédiawan. Yèn ana sing kliwatan, mangga ditambahi piyambak. :) — Labdajiwa (rembugan) 10 Juli 2023 06.00 (UTC)Wangsuli[wangsuli]

Suwun mas 👍 Bennylin (rembugan) 10 Juli 2023 06.18 (UTC)Wangsuli[wangsuli]

WILMA Proofread-a-thon 2023[besut]

Halo Wikipustakawan semua, m:WILMA Proofread-a-thon 2023 telah dimulai. Bagi yang bisa membaca aksara Jawa, silakan berpartisipasi. Bennylin (rembugan) 25 Sèptèmber 2023 03.12 (UTC)Wangsuli[wangsuli]

https://twitter.com/inurwansah/status/1706595059653628346

Untuk memperluas akses dan pembacaan manuskrip nusantara, proyek Wikisource Loves Manuscripts (WILMA) kini mengadakan perlombaan "WILMA Proofread-a-thon 2023". Di mana kamu bisa berkontribusi dalam mentranskripsi dan menguji-baca (proofreading) sejumlah manuskrip yang telah didigitalisasi tim WILMA dari wilayah Bali, Yogyakarta, dan Sumatra Barat.

✨Menangkan 3 E-book Reader & puluhan souvenir ekslusif!✨

Info selengkapnya m:WILMA Proofread-a-thon 2023.

Manuskrip Aksara Jawa

Halaman depan Judul manuskrip Halaman indeks Catatan khusus
Serat Sakuntala WM ID 007 00002 - Serat Sakuntala.pdf
Kumpulan Teks WM ID 005 0006 (Kumpulan Teks).pdf

(Daftar manuskrip per tanggal 27 September. Daftar dapat berubah sewaktu-waktu, silakan cek di m:WILMA Proofread-a-thon 2023/Daftar manuskrip.