Menyang kontèn

Wikisumber:Angkringan/Arsip

Saka Wikisumber

Undangan kopdar komunitas Wikisource[besut]

(Mohon maaf menggunakan bahasa Indonesia) Halo!

Saya ingin mengundang anggota komunitas Wikisource bahasa Jawa dalam kopdar komunitas Wikisource di Indonesia di Wikimania 2021. Kopdar ini berformat pertemuan informal, saling bertemu kontributor lintas Wikisource di Indonesia, dan berdiskusi tentang hal-hal yang berhubungan dengan Wikisource.

Anda dapat mengusulkan topik yang ingin dibahas, atau sekadar hadir dalam kopdar ini. Untuk mendapatkan lokasi dan jadwalnya, silakan rujuk ke halaman ini.

Terima kasih atas perhatiannya, dan sampai jumpa di sana! Rachmat04 (rembugan) 12 Agustus 2021 19.25 (UTC)[wangsuli]

Nyalon dadi panata (admin request)[besut]

Kula badhe nyalonaken dados panata ing Wikisumber mriki. Mugi-mugi keparingan. Suwun. Bennylin (rembugan) 19 Agustus 2021 03.28 (UTC)[wangsuli]

Sarujuk[besut]

Ora sarujuk[besut]

Ora milih[besut]

Nyalon dadi panata mukantara (interface admin request)[besut]

Kula badhe nyalonaken dados panata mukantara ing Wikisumber mriki. Mugi-mugi keparingan. Suwun. Bennylin (rembugan) 19 Agustus 2021 04.08 (UTC)[wangsuli]

Sarujuk[besut]

Ora sarujuk[besut]

Ora milih[besut]

Bot policy[besut]

Halo

To facilitate steward granting of bot access, I suggest implementing the standard bot policy on this wiki. In particular, this policy allows stewards to automatically flag known interlanguage linking bots (if this page says that is acceptable). The policy also enables global bots on this wiki (if this page says that is acceptable), which are trusted bots that will be given bot access on every wiki that allows global bots.

This policy makes bot access requesting much easier for local users, operators, and stewards. To implement it we only need to create a redirect to this page (or to the dedicated page the community uses to handle bot approvals) from Project:Bot policy, and add a line at the top noting that it is used here. Please read the text at m:Bot policy before commenting. If you object, please say so; I hope to implement it soon if there is no objection, since it is particularly written to streamline bot requests on wikis with little or no community interested in bot access requests.

Terima kasih.

--MarcoAurelio (rembugan) 6 Januari 2022 18.44 (UTC)[wangsuli]

Hello @Labdajiwa and @Bennylin. This is to make sure that this is not an automatic message but a proposal for the jv.wikisource community to implement the standard bot policy if you agree. Thanks for your attention. Best regards, -- MarcoAurelio (rembugan) 21 Januari 2022 22.20 (UTC)[wangsuli]
@MarcoAurelio, I've read the bot policy. Seeing that the policy has been implemented to several Indonesian projects, I concur implementing the policy on this wiki. — Labdajiwa (rembugan) 22 Januari 2022 02.05 (UTC)[wangsuli]
@Labdajiwa: Thank you for your reply. If there are no concerns in the next days I'll proceed with its implementation. Have a nice day. MarcoAurelio (rembugan) 23 Januari 2022 12.47 (UTC)[wangsuli]
Done, thank you. --MarcoAurelio (rembugan) 30 Januari 2022 16.36 (UTC)[wangsuli]

Bennylin for permanent adminship[besut]

Nyuwun didadekake "Bennylin for permanent adminship" Bennylin (rembugan) 7 Januari 2022 20.34 (UTC)[wangsuli]

Setuju[besut]

Lomba Wikisumber 2022[besut]

Halo Kanca Wiki!

GLAM Wikimedia Indonesia lagi nganakaké lomba nitiwaca Wikisumber 2022. Ora mung ing Wikisumber basa Indonesia, ing wektu iki sampeyan uga bisa menehi kontribusi marang Wikisumber basa Jawa lan Wikisumber basa Bali. Acara iki bakal dianakaké ing tanggal 9–23 April 2022. Bakal ana hadiah kanggo telung pemenang lan hadiah liyané kanggo peserta sing melu.

Ayo melu kompetisi!

Informasi, syarat lan kahanan bisa ditemokaké ing: https://w.wiki/4zrg

Sugeng énjang!

Bennylin (rembugan) 9 April 2022 17.59 (UTC)[wangsuli]

Buku-buku sing dianggé lomba[besut]

Geguritan (Aksara Latin)

Aksara Jawa

Versi Latin Serat Pararaton saged diwaca ing https://www.sastra.org/kisah-cerita-dan-kronikal/cerita/3066-pararaton-mangkudimeja-1912-13-1053-jilid-1


Analisa[besut]

Interwiki[besut]

Wiwit Wikisumber kababar taksih kathah kaca-kaca ingkang dèrèng dipun-interwiki-kaken. Sapunika kula ngagem skrip kagem nggayutaken kaca-kaca ingkang prelu dipun-interwiki-kaken dhateng Wikidata. Bok bilih para sedhèrèk saged biyantu kula mriksa kaca-kacanipun menawi wonten kalepatan anggènipun kula nggayut? Ugi sasampunipun panjenengan ndamel cithakan, kategori, kaliyan modhul, kula nyuwun tulung kacanipun dipungayutaken piyambak.

Matur sembah nuwun. — Labdajiwa (rembugan) 15 April 2022 03.00 (UTC)[wangsuli]

Pratélan kaca-kaca énggal 30 dinten kapengker ing mandhala aran cithakan, modhul, Wikisumber, lan kategori. — Labdajiwa (rembugan) 18 April 2022 03.00 (UTC)[wangsuli]

Habis Gelap Terbitlah Terang[besut]

https://w.wiki/54Dp – tanggepan tanpa tapak asma déning Bennylin (rp) ing 16 April 2022 09.28 (UTC).[wangsuli]

Usul nambah wordmark Wikisumber Jawa ing skin Vector 2022[besut]

Jaré wara-wara iki, skin Vector 2022 bakal di-deploy menyang kabèh wiki ing pungkasan sasi Juli 2022. Format logoné kuwi séjé karo Vector 2010, kudu diparo-paro. Prabédané bisa dideleng ing Wikisumber:Pendhapa?useskin=vector-2022, s:tr:Anasayfa?useskin=vector-2022, lan s:zh:Wikisource:首页?useskin=vector-2022 (mung vèrsi dhèstop). Katon yèn wordmark-é iku nganggo font biasa, ora pati apik yèn disawang. Mula aku usul nambah wordmark Wikisumber Jawa ing skin Vector 2022. Usulan iki ora nambahi tagline kaya ing jvwiki lan jvwikt amerga proyèk-proyèk Wikisumber basa liya akèh-akèh tagline-é ora padha diwènèhi.

Nyuwun swara sarujuk-orané panjenengan. Yèn sarujuk, tulung awèh swara {{vote|y}} utawa {{vote|n}} yèn ora sarujuk, banjur wènèhi tapak asma ~~~~. Matur nuwun. — Labdajiwa (rembugan) 20 Juni 2022 03.00 (UTC)[wangsuli]

Sarujuk[besut]

Ora sarujuk[besut]

Ora milih[besut]