Kaca:Wedhatama.pdf/14

Saka Wikisumber
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kaca iki durung katitiwaca

23. Samengko ingsun tutur
Gantya sembah ingkang kaping catur
Sembah rasa karasa wosing dumadi
Dadiné wus tanpa tuduh
Mung kalawan kasing batos

24. Kalamun durung lugu
Aja pisan wani ngaku-aku
Antuk siku kang mangkono iku kaki
Kena uga wenang muluk
Kalamun wus padha melok

25. Meloké ujar iku
Yèn wus ilang sumelanging kalbu
Amung kandel-kumandel marang ing takdir
ku dèn-awas dèn-émut
Den-memet yèn arsa momot