Kaca:Basa Jawi Gagrak Anyar 2.pdf/41

Saka Wikisumber
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kaca iki durung katitiwaca
 3. Layone isih jejaka, mulane
    digawakake gagar .......
 4. Lintang Salib iku uga diarani
    gubug .......
 5. Jarane Arya Panangsang iku
    aran gagak .......
 6. Methika ilat ....... kanggo
    kramas!
 7. Lawang inebe loro tangkeban
    wis mungguh, disebut .......
 8. Taune diurmati gendhing kebo 
    .......
 9. Bawa Sekar Lara ....... dhawah
    gendhing Gambirsawit.
10. Dondomane kok lumpat .......
    bok iya sing urut ta!
  
 c. mayang
 d. banyak
 e. kethek
 f. kidang
 g. bentrok
 h. giro
 i. tarung
 j. baya
  
III.C. LINGGA ANDHAHAN   (1.5.)
    Tembung lingga andhahan iku tembung lingga
    kang oleh ater-ater: sa, pa, pi, pra, tar,
    ka.
    Tuladha kang oleh ater-ater sa,
    Nggrebeg satobate Kenpeitai
    satobate ateges nganti tobat
    Ukara iki isenana nganggo tembung lingga an-
    dhahan kan ater-atere sa, ateges nganti.
  1. Disuguh mangan .......
  2. Tukua brambang Rp 50,- .......
  3. Kuncung ngece adhine .......
  4. Ngranggeh jambu .......
  5. Nggarap matematika .......
  6. Olehe mbayar .......
  7. Mlakua bae .......
  8. Ali ndherek kamase .......
  9. Abas maca .......
 10. Ngombe inuman keras .......
   
  a. samabuke
  b. sakatame
  c. sakrasane
  d. satekane
  e. saduwene
  f. sawarege
  g. saolehe
  h. sajelehe
  i. sagaduke
  j. sarampunge
   
40