Kaca:AJA NYUPLIK SAKA WIKIPÉDIA! Pandom cekak tumrap Panjenengan kang dhemen kalawan bauwarna paling gedhé ing jagad maya.pdf/27

Saka Wikisumber
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kaca iki wis divalidasi

Généya ana Wikipédia basa daérah? Kaya apa wewujudané? Lan apa ancasé?
ꦒꦺꦤꦺꦪꦲꦤ​ꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦝꦶꦪꦃ​ꦧꦱꦢꦲꦺꦫꦃ?​ꦏꦪꦲꦥ​ꦮꦼꦮꦸꦗꦸꦢ꧀ꦢꦤ꧀ꦤꦺ?​ꦭꦤ꧀ꦲꦥ​ꦲꦚ꧀ꦕꦱ꧀ꦱꦺ?


Wikipédia basa daérah ing Indonésia iku cara gampangé bisa dimangertèni minangka Wikipédia sajroning basa saliyané basa Indonésia.

Wikipédia basa daérah kang sepisanan kababar yaiku Wikipédia basa Jawa kang kawiwitan ing taun 2004 déning Revo Arka Giri Soekatno. Revo uga kang miwiti Wikipédia basa Indonésia rikala taun 2003. Revo nduwèni gagasan manawa kawruh iku sajatiné ora namung cumawis mawa basa Indonésia baé, nanging uga kudu cumawis mawa basa-basa daérah liya kang dituturaké ing Indonésia, awit kawruh iku haké saben wong. Kababaré Wikipédia Jawa banjur kasusul Wikipédia sajroning basa-basa daérah liyané, kaya ta basa Sunda, basa Bugis, lan kang pungkasan mijil saka Incubator ing taun 2021 yaiku Wikipédia basa Nias.

Saliyané iku, wong-wong kang padha njurung saha nyengkuyung ing Wikipédia basa daérah uga ngrumangsani manawa nulis ing Wikipédia basa daérahé iku minangka salah sawijining cara anggoné ngreksa basa daérah amrih tetep lestari.

Themenfeld Wissensgesellschaft.jpg
AJA NYUPLIK SAKA WIKIPÉDIA! Pandom cekak tumrap Panjenengan kang dhemen kalawan bauwarna paling gedhé ing jagad maya (page 27 crop).jpg

21

AJA NYUPLIK SAKA WIKIPÉDIA!